lördag 30 november 2013

Bogota till Gränsen

Bogota med ca 7 milj inv, och en trafik som är otrolig, tät och nästan utan regler.
Ttusentals småbussar som bara plötsligt korsar alla körfält för att plocka upp en resenär. Kör 30 m och stannar igen, obs inga blinkers används.Över 6000 olycker med bussar hittills i år.
Bodde i Candelaria, äldre stadsdelen i Bogota, några kvarter fr presidentpalatset. Omväxlande fräsch men också mycket sliten del.
En gasexplosion inträffade en em så hela stadsdelen blev uten el och gas. Många gator avspärrade så det var svårt att ta sig tillbaka till vandrarhemmet.
Efter 4 nätter drog vi vidare mot Chinchina och kaffeplantagen. Efter ungfär halvvägs blev det tvärstopp pga
av ras, vägen blockerad till sent på natten.
Vände tillbaks till Guadope och åt lunch på ett låntradarställe. 4 glada chaufförer gör tummen upp när vi kommer. Jag går över till deras bord och ber att få ta ett foto. Helt ok. Sedan kom 2 över och satte sig vid vårat bord och vi började prata så gott det gick. Det slutade med att de tog oss med och visade oss den lilla staden som visade sig vara en liten pärla samt historisk.
Nästa morgon var vägen öppen igen och vi fortsatte mot Chinchin.
Det blev ytterligare en slingrande väg i bergen, mycket trafik men efter Honda var vi stundtals nästan ensama på vägen.Visserligen en hel del vägbyggen som tog tid men sent em kom vi fram till dagens mål
coffeplantagen Hacienda Guayabal
Nästa dag 3 tim. rundvandring med avslutande diplomatering i Colombia Coffe.
Ett glatt gäng delvis pensionerade lärare fr Manizales var på besök. Det blev sång, dans och det dröjde inte länge förrän vi blev inbjudna.
Efter en xtra natt drog vi vidare  mot Popayan, Pasto och gränsen, Ipiales med sin berömda kyrka och till gränsen mot Ecuador som klarades av på rekordtid, 40 min
Planerade 10,12 dagr i Columbia blev 3 veckor.
Ett land som överträffade förväntningarna.
Ett par minnen som man tagit med sig fr Columbia  är den fantastiska vänlighet man blev bemött, inte bara den vanliga människan utan även av polis och militär med samt den stundtals helt otroliga trafiken.
Candelaria, Bogota







Framför Presidentpalatset, Bogota

Marsvinsrace


4 glada chaffisar




Guadope, Sverige- Portugal


Färskpressad apelsinuice

Strömlös kväll i Bogota

Toa



Ett av många vägbyggen

Haciena Guayabal


blivande Colombiakaffe




Kyrka  Ipiales


Gränsen Columbia/Ecuador

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar