tisdag 18 december 2012

DEl 2 på resan











April 2012 blev det dags att fortsätta resan. Hämtade upp cykeln i V.Beach hos Dickie o Gunilla.
Resan gick sydväst ned mot Mexikanska Golfen genom Carolina, Georgia, Alabama.
Här fick man uppleva mycket av det södern som man kände igen fr gamla filmer. Bomullsfällt, stora hus, typiska småstäder.
Via Pensacola, Golfkusten hamnade jag till slut i New Orleans.
Självklart måste man besöka Bourbone Street. Men så mycket jazz fanns det inte utan den mesta musiken var utbytt mot liveband som försökte överösta varandra. Hittade dock ett ställe där de spelade
lättsmält populärjazz. Gatan består av den ena baren efter varandra. Gick in på en bar som det var ett j.... drag på. Men när grabbarna dansade på bardisken, drog ner byxorna och tog pengarna m ändan
funderade jag på var jag var. Såg då den färgglada flaggan.
Kvällsmat blev det på en ostronbar. Deras ostron är större, matigare, lättugade men saknar den friska smaken som de ostron vi har här hos oss.
Innan man lämnade Missisippi blev det självklart ett träskbesök.
Anlände tidigt på kvällen ett par dagar senare till Austin, Texas. Hade via advrider pratat me JD och vi bestämde möte på nöjesgatan i Austin. Cigarr, whisky o en god bit mat. Kan mycket väl rekommendera Austins Nöjesgata.  Nästan ett steg vassare än New.O.
Nästa dag bar det iväg till den "Tyska" staden Fredericksburg. Här heter nästan alla gator, restauranger, hotel m.m något som har m tyskt ursprung att göra. Mysig liten stad. Passade på även besöka Amiral Nemitz Museum som handlade mycket om kriget mot Japan.
Slog upp tältet på kvällen och iväg till en country a western musikfestival.
När jag vaknade på morgonen och klev ur tältet hade en annan en mckille lagt sig till rätta under parkbänken med endast ett mosquito nät över sig.
Självklart blev vi tjatandes. Lite senare dök Bill o Jerry upp som tog oss med på några riktigt goa vägar
genom Texas Hill Country.
Upp mot Lano och ett BMW möte. Träffade bla.a Paul o Vone, The millionmile lady.
Resan gick vidare upp genom landet, Missisippi River, Ohio River, Bourbone Trail upp till Grimsby och Toronto.




Denna del av resan blev väl inte riktigt som jag hoppats på. Tror det mesta hade att göra med att man jämnförde med det man upplevt under den förra trippen, Alaska, YT, BC, Rocky Mountain m.m, som jag hoppas fler får uppleva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar